Snel internet voor bedrijven in nood door straalverbinding

Alle bedrijven met een wit adres waar de internetverbinding erg traag is hebben een brief gekregen van Breedband Borger-Odoorn. In deze brief hebben we gevraagd of ze behoefte hebben aan een tijdelijke straalverbinding totdat het glasvezelinternet beschikbaar is.

Als bedrijven hier aan willen meedoen kunnen ze dat tot 22 juni 2017 aan ons doorgeven. Op dit moment zijn er al negen contracten gesloten tussen Rodin, die de straalverbinding gaat opzetten, en bedrijven uit Borger-Odoorn. Rodin is druk bezig met het voorbereiden van de straalverbinding en kan deze week een beslissing maken over wat de beste tijdelijke oplossing is voor de situatie in Borger-Odoorn. Als deze beslissing genomen is gaat Rodin aan de slag om de negen bedrijven aan te sluiten.

Stichting Breedband Borger-Odoorn heeft als doel om glasvezelinternet beschikbaar te maken voor de witte adressen in de gemeente Borger-Odoorn. Dit is een groot project waar veel tijd en energie ingestoken moet worden. We zijn flinke stappen aan het zetten, maar we denken dat het nog wel meer dan een jaar gaat duren voordat het echt klaar is. Daarom proberen we de bedrijven die dringend sneller internet nodig hebben te helpen met een tijdelijke straalverbinding. Dit doen we door samen te werken met Rodin, de gemeente Borger-Odoorn en een aantal lokale ondernemers. Samen hebben we een voorstel uitgewerkt waar bedrijven in Borger-Odoorn gebruik van kunnen maken.